Consultaties:

Om voor de beste behandeling te kunnen zorgen is het essentieel dat we uw volledige tandheelkundige voorgeschiedenis, uw wensen en verwachtingen leren kennen. Op uw eerste consultatie zullen we tijd besteden aan een mondonderzoek, stellen we vragen over uw algemene medische toestand (medicatie, allergie, hepatitis …….enz). En bespreken we wat uw eventuele wensen zijn.

Diagnose:

Om succes in onze procedures te garanderen gebruiken we tools zoals röntgenfoto’s en afdrukken in aanvulling van grondig onderzoek van de tanden, het tandvlees, en zachte weefsels.

X-stralen:

Spelen een rol van onschatbare waarde bij de diagnose, maar veel mensen maken zich zorgen over de blootstelling aan röntgenstraling. Vanwege dit hebben we geïnvesteerd in een digitaal x-ray systeem dat deze zorgen elimineert, want het vereist  minder straling dan conventionele film x-stralen. Afbeeldingen kunnen direct worden weergegeven op het PC-scherm, samen met digitale foto’s.

Tandvleesbehandelingen:

Wij geloven dat een goede fundering de sleutel is tot een optimale mondhygiëne, deze fundering is het bot en het tandvlees dat uw tanden op zijn plaats houden. Bij al onze behandelingen zullen we in de eerste plaats kijken naar de gezondheid van het tandvlees en de eventuele problemen.

Vullingen:

Moderne tandheelkunde staat ons toe sterkte met natuurlijk ogende esthetiek te combineren bij het vullen van tanden. We herstellen de tanden met composietharsen en porselein.

Kronen :

Kronen worden gebruikt om zowel voorste en achterste  tanden te herstellen, die gebroken zijn of een hoog risico vertonen om dit te doen als gevolg van grote vullingen of breuken.

Er zijn verschillende materialen om deze kronen te vervaardigen: goud, porselein gebakken op metaal of een keramische basis.

Bruggen:

Zijn vaste of uitneembare protheses geconstrueerd om een of meer ontbrekende tanden te vervangen. Een of beide tanden naast de ruimte worden gebruikt om de brug te verankeren en zowel de functie als esthetiek te herstellen. Net als kronen kunnen bruggen gemaakt worden van porselein gebakken op metaal of keramiek. Omdat er interferentie is met de aangrenzende tanden, kiezen steeds meer en meer mensen ook voor tandheelkundige implantaten als alternatief.

Facings:

Een porseleinen facing is letterlijk een schildje dat geplaatst wordt over de voorkant van de tand om het uiterlijk te verbeteren of te corrigeren. Of het nu gaat om ruimtes te sluiten, tanden groter te maken, de kleur te veranderen of het rechtzetten van tanden, facings zijn behandelmethode om een correctie te brengen in het uiterlijk van uw tanden.

Bleken:

Tanden bleken gebeurt in de praktijk met speciale produkten die licht-gevoelig zijn. Als extra kan  een op maat gemaakte tray voor thuisgebruik worden gemaakt.

Deze kan u dagelijks gedurende een korte periode dragen om uw resultaat te verbeteren of  op nieuw op te frissen na een aantal maanden.

Kunstgebitten:

Volledige of gedeeltelijke kunstgebitten zijn een verwijderbare oplossing voor vervanging van één of meerdere ontbrekende tanden.

Dit kan de keuze van behandeling zijn als er onvoldoende tanden zijn om een brug te ondersteunen. Met een zorgvuldige planning kunnen volledige gebitsprothesen vervaardigd worden die er héél natuurlijk uitzien.

Orthodontie:

Met uitneembare (beugel) of vaste apparaten(blokjes) kunnen uw tanden in de juiste stand gebracht worden. Behandelingen zijn er zowel voor kinderen als volwassenen. Ook onzichtbare apparatuur is mogelijk (Invisalign).

Implantologie:

Eén of meerdere tanden die ontbreken, kunnen vervangen worden door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit Titanium, die in het bot geplaatst worden. Nadat deze zijn vastgegroeid kunnen er kronen of een uitneembare prothese op vastgemaakt worden. Een voorafgaand onderzoek is noodzakelijk om de dikte en de kwaliteit van het kaakbot  te bepalen.